Viscolont

 

Viscolont wordt vaak gebruikt voor het verlengen van lonten. Door met een langer lont te werken kan vuurwerk van een grotere afstand worden aangestoken en heb je meer tijd om weg te komen. Visco lont zorgt hierdoor voor meer veiligheid. Het wordt dan ook wel vaak veiligheidslont of vertragingslont genoemd. Behalve voor het verlengen van lonten wordt het viscolont ook gebruikt voor het doorverbinden van vuurwerk. In Nederland is het doorverbinden van vuurwerk door middel van visco lont echter verboden.

Buiten het gebruik voor vuurwerk wordt viscolont nog voor vele andere doeleinden gebruikt, vele diverse hobbyisten maken gebruik van viscolont als ontstekingsbron. Het is makkelijk te gebruiken en veilig in gebruik.

Bij Dutch Pyro vindt u verschillende soorten visco lont van uitstekende kwaliteit. U kunt kiezen uit lont van 2, 2,5 en 3 millimeter dikte. Alle verschillende diktes lont kunnen worden geleverd in lengtes van 10, 25, 50 en 100 meter. De lonten bestaan uit een geheel en niet uit allemaal losse meters. De brandsnelheid van de lonten is 1 centimeter per seconde.
Voor als het wat sneller moet is er tevens snel visco lont beschikbaar. Dit lont heeft een dikte van 2,5mm en de brandsnelheid is 10 centimeter per seconde.

Bestel jouw viscolont in onze webshop!

In onze webshop vindt je het complete aanbod viscolonten van Dutch Pyro. Heb je nog vragen of mis je een product? Neem dan gerust contact met mij op door mij te mailen of te bellen. Je vindt mijn contactgegevens op de contactpagina.

Neem een kijkje bij Dutch-Pyro.nl
viscolont