Wensballon kopen

De wensballon wordt steeds populairder in Nederland. Veel mensen kennen dit fenomeen echter nog niet en die vragen zich af wat dat nu precies is. Een wensballon is in feite niets meer of minder dan een hele kleine luchtballon die je zelf kunt oplaten. In de wensballon zit een brander die er voor zorgt dat de ballon een heel eind kan opstijgen. De bedoeling is dat je op het moment dat je de ballon los laat en die dus de lucht in gaat je een wens doet. Door de toename in het gebruik van deze Thaise lampion willen steeds meer mensen een wensballon kopen.

De oorsprong van de wensballon

Het ligt voor de hand dat de oorsprong van dit fenomeen in het verre oosten ligt. Ongeveer 300 jaar na Christus werd een lampion die de lucht in ging gebruikt om signalen te geven. Later werd de lampion steeds vaker gebruikt bij speciale gelegenheden zoals een verjaardag of een bruiloft. De laatste jaren is dat gebruik overgeslagen naar onder andere ons land. Nu zijn deze ballonnen ook hier verkrijgbaar en worden ze steeds vaker gebruikt.

De werking van de wensballon

Het principe van de wensballon is heel simpel. Door de ballon langzaam heen en weer te bewegen zal er lucht in de ballon komen. De ballon zal bol komen te staan en nu is hij klaar voor gebruik. Aan het uiteinde van de ballon zit een bamboering waar je veilig de ballon vast kunt houden. Het veiligst is het om de ballon met twee personen aan te steken. Een houdt de ballon bij de bamboering vast terwijl de ander de brander bij de vier hoeken aansteekt. Vervolgens draai je samen de ballon om zodat er warme lucht in het binnenste terecht komt. Je zult vanzelf merken dat de warme lucht wil opstijgen en de ballon dus ook. Het geeft een prachtig effect als je dat in het donker doet. Samen met anderen kun je een geweldig gevoel creëren met de wensballon. Je kan een wensballon kopen voor meerdere doelen, een bruiloft, herdenking, verjaardag of gewoon zomaar.

De eisen waaraan de wensballon moet voldoen

Tegenwoordig moeten wensballonnen voldoen aan een aantal strenge eisen. Je kan tegenwoordig ook niet meer overal een wensballon kopen. Enkel door de NVWA goedgekeurde wensballonnen mogen nog verkocht worden. In de eerste jaren na de introductie van dit product werden ze nog al eens aangezien voor ufo´s en werden ook vragen gesteld wat betreft de veiligheid van onder meer het vliegverkeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat de ballonnen absoluut niet gevaarlijk zijn voor de luchtvaart omdat ze niet zo hoog komen. Doordat alle verkrijgbare producten voldoen aan de strenge eisen is er geen gevaar meer. Bovendien zijn ze biologisch afbreekbaar dus absoluut milieuvriendelijk.

 

Bestel hier direct jouw eigen wensballon
wensballon oplaten